Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

Jadłospis stołówki szkolnej

w dniach 03.12. - 07.12.2018 r.

LP. Dzień tygodnia data Proponowany obiad ALERGENY-LEGENDA

 1.

 

Poniedziałek

03.12.2018

Biały barszcz z kiełbasą i jajkiem (1,3,7,9)

Kotlet mielony z indyka (1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Marchewka z groszkiem(7)

Kompot owocowy

Winogron

Lista składników alergennych:

 

 

  1. Zboża zawierające (pszenica, żyto, owies, produkty pochodne).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja, i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.

 

 

 

Szczegółowy wykaz składników i alergenów znajduje się w sekretariacie szkoły.

 

 

 

Napoje podawane do obiadu  słodzone są miodem.

 

 

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.

 
 2.  

Wtorek

04.12.2018

Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9)

Sztuka mięsa  (1,7)

Ziemniaki z koperkiem

Buraczki czerwone zasmażane (7)

Kompot owocowy

Banan

 3.  

Środa

05.12.2018

Zupa neapolitańska z makaronem(1,3,7,9)

Bigos z kapusty kiszonej i łopatki (1,7.10)

Herbata miętowa

Pomarańcz

 4.  Czwartek

06.12.2018

Zupa ogórkowa (1,7,9)

Pieczeń drobiowa (1,3)

Kasza gryczana

Rzodkiew biała ze śmietaną (7)

Mandarynki

Kompot owocowy

 5,  Piątek

07.12.2018

Barszcz czerwony (1,7,9)

Ryba w cieście  (1,3,4)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z kapusty kiszonej

Kompot owocowy

Jabłko

 

 

 

 

 

Polityka dotycząca plików cookies

Ten serwis korzysta z plików cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze.

Czy akceptujesz?