Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

Jadłospis stołówki szkolnej

w dniach 09.03 - 13.03.2020 r.

LP. Dzień tygodnia data Proponowany obiad ALERGENY-LEGENDA
1.

poniedziałek

09.03.2020 r.

Rosół z makaronem (1,3,9)

Udziki z kurczaka

Ziemniaki z koperkiem (1,3)

Marchewka na ciepło

Kompot

Gruszka

Lista składników alergennych:

  1. Zboża zawierające (pszenica, żyto, owies, produkty pochodne).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja, i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.

Szczegółowy wykaz składników i alergenów znajduje się w sekretariacie szkoły.

 

Napoje podawane do obiadu  słodzone są miodem.

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.

 

 

2.

wtorek

10.03.2020 r.

Zupa brokułowa z kasza jaglaną (1,7,9)

Filet z kurczaka z warzywami na parze

Ziemniaki z koperkiem

Sałata ze śmietaną(7)

Kompot

Mandarynka

3.

środa

11.03.2020 r.

Barszcz czerwony (1,7,9)

Spaghetti z mięsem i warzywami (9)

Herbata

Jabłko

4.

czwartek

12.03.2020 r.

Zupa węgierska z papryka(1,7,9)

Schab pieczony

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z buraczków i jabłka

Banan

Kompot

5.

piątek

13.03.2020 r.

Zupa kalafiorowa z makaronem (1,3,7,9)

Łosoś na parze

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z ogórka, cukinii, papryki i oliwy

Kompot owocowy

 

 

 

Polityka dotycząca plików cookies

Ten serwis korzysta z plików cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze.

Czy akceptujesz?