Wersja twojej przeglądarki jest przestarzała. Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji.

Jadłospis stołówki szkolnej

w dniach 14.10 - 11.10.2019 r.

LP. Dzień tygodnia data Proponowany obiad ALERGENY-LEGENDA
1.

poniedziałek

14.10.2019 r.

Dzień Edukacji Narodowej

Lista składników alergennych:

  1. Zboża zawierające (pszenica, żyto, owies, produkty pochodne).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja, i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.

 

 

Szczegółowy wykaz składników i alergenów znajduje się w sekretariacie szkoły.

 

 

 

Napoje podawane do obiadu  słodzone są miodem.

 

 

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.

2.

wtorek

15.10.2019 r.

Zupa pieczarkowa z makaronem(1,3,7,9)

Filet z kurczaka (1,3)

Ziemniaki z koperkiem

Sałata masłowa(7)

Kompot

Winogron

3.

środa

16.10.2019 r.

Kapuśniak (1,9,)

Risotto z mięsem i warzywami (1,9)

Herbata miętowa 

Banan

4.

czwartek

17.10.2019

Zupa kalafiorowa z ziemniakami(1,7,9)

Udziec z indyka  (1,7)

Kasza jęczmienna

Surówka szwedzka

Kompot

Śliwka

5.

piątek

18.10.2019 r.

Krupnik ryżowy (1,7,9)

Łosoś na parze  (1,3,4)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka wielowarzywna  z jogurtem(7,9)

Jogurt owocowy

gruszka

Polityka dotycząca plików cookies

Ten serwis korzysta z plików cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze.

Czy akceptujesz?